ویزای تاجیکستان برای ایرانی ها چگونه است؟

persian-slider, ایران, تاجیکستان, خواندنی ها, گزارش ها

کلیه شهروندانی که قصد سفر به کشور تاجیکستان را دارند، باید قبل از سفر با مراجعه به سفارتخانه یا کنسولگری‌های این کشور برای تهیه ویزا اقدام کنند.  جمهوری تاجیکستان یکی از کشورهای آسیای میانه است که در گذشته بخشی از امپراطوری ساسانی بوده تا اینکه در سال ۱۹۹۱ میلادی با فروپاشی اتحاد جماهیر […] کلیه شهروندانی که قصد سفر به کشور تاجیکستان را دارند، باید قبل از سفر با مراجعه به سفارتخانه یا کنسولگری‌های این کشور برای تهیه ویزا اقدام کنند.  جمهوری تاجیکستان یکی از کشورهای آسیای میانه است که در گذشته بخشی از امپراطوری ساسانی بوده تا اینکه در سال ۱۹۹۱ میلادی با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، به کشوری مستقل تغییر موقعیت داد. تاجیکستان به دلیل وجود جاذبه‌های طبیعی مانند چشمه‌های آب معدنی در کنار شهرهای زیبا و کوچک، ابنیه تاریخی، مقبره مشاهیری مانند رودکی و بیشتر از هر چیز صمیمیت و مهمان‌نوازی مردمش، ارزش حداقل یک بار سفر را دارد. البته شهروندان خارجی قبل از ورود به تاجیکستان ویزا دریافت کنند، زیرا از تاریخ ۲۷ آوریل سال ۲۰۰۹، دولت جمهوری تاجیکستان قوانین مربوط به «رسیدگی و صدور ویزای جمهوری تاجیکستان برای شهروندان خارجی بدون شهروندی» را اعمال می‌کند. همچنین، مطابق با دستور دولت نمایندگان دیپلماتیک و هیئت‌های کنسولی در خارج از کشور در رابطه با صدور ویزا دارای اختیار هستند. انواع و اعتبارهای ویزاهای تاجیکستان بسته به مقصد اقامتی شهروندان خارجی، بخش کنسولی سفارت تاجیکستان در ایران اقدام به صورت ویزا برای مدت زمان های مختلف اقامت می‌کند؛ ویزای گردشگری (T) به مدت ۳۰ و کمتر از ۴۵ روز. شهروندان خارجی که با ویزای گردشگری وارد تاجیکستان می‌شوند، باید کشور را قبل از تاریخ انقضا ویزای خود ترک کنند. این نوع ویزا قابل تمدید یا جایگزینی با دیگر انواع ویزا نیست. ویزای تحصیلات دانشگاهی (O-1) این نوع ویزا تنها توسط اداره کنسولی وزارت امور خارجه تاجیکستان صادر می‌شود. ویزای آموزشی (O-2) به مدت کمتر از ۹ ماه. این نوع ویزا قابل تمدید یا جایگزینی با دیگر انواع ویزا نیست. ویزای کار (M) به مدت کمتر از ۳ ماه. ویزای کار بر مبنای مجوز کار که توسط خدمات مهاجرتی وزارت امور داخلی جمهوری تاجیکستان اعطاء می‌شود، تمدید خواهد شد. ویزای منطقه آزاد تجاری (МОИ) به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن. ویزای شخصی(XC) به مدت کمتر از ۳ ماه. ویزای رانندگان (H) به مدت کمتر از اعتبار گواهینامه‌ای که توسط وزارت حمل و نقل و ارتباطات جمهوری تاجیکستان اعطا شده است. ویزای فعالیت‌های تجاری (ТИ) به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان. ویزای سرمایه گذاری (C) به مدت کمتر از ۲ سال. ویزای کسب و کار (К) برای تاریخ‌های درخواست شده، به مدت کمتر از یک سال با یک بار تمدید پس از آن. ویزای دیپلماتیک (Д) به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان. ویزای رسمی کسب و کار (X) برای تاریخ‌های درخواست شده، به مدت کمتر از یک سال. ویزای مهاجران (ИД) به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان. ویزای رسانه های جمعی (Ж) به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان ویزای همسر شهروند تاجیکستانی (ХШ) به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان. ویزای ورزشکاران و گروه های خلاق (ВХ) به مدت دوره انجام فعالیت‌ها. ویزای مذهبی (ТД) به مدت کمتر از ۴ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان. ویزای بشر دوستانه (Б) به مدت لازم برای تحویل محموله بشر دوستانه. نوع ویزا بر اساس تعداد ورود ویزای تاجیکستان بر اساس تعداد ورود و خروج به خاک این کشور به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ ۱) ویزای یک بار ورود (با این ویزا شما یک بار حق ورود و خروج از تاجیکستان را خواهید داشت). ۲)‌ ویزای دو بار ورود (با این ویزا شما دو بار حق ورود و خروج از تاجیکستان را خواهید داشت). ۳) ویزای چند بار ورود (با این ویزا شما چند بار حق ورود و خروج از تاجیکستان را خواهید داشت). روش‌های صدور ویزا کلیه شهروندانی که به تاجیکستان سفر می‌کنند به ویزا نیاز دارند. این ویزا را می‌توان از طریق سفارت یا کنسولگری جمهوری تاجیکستان در خارج از کشور، آژانس‌های مسافرتی یا هنگام ورود به فرودگاه دوشنبه (با اعمال شرایط خاص) دریافت کرد. البته شیوه اخذ ویزای گردشگری تا حد ممکن ساده شده است. کافی است تا گردشگران فرم درخواست ویزای گردشگری را پر کرده و آن را به آژانس‌های مسافرتی ارائه کنند تا مقدمات سفر آن‌ها فراهم شود. گردشگران انفرادی نیز می‌توانند بر اساس فرم درخواست ویزا و برنامه‌های سفر خود اقدام به اخذ ویزا نمایند. همچنین، ویزاهای گردشگری که مهلت آن کمتر از ۳۰ روز است، نیاز به ثبت در OVIR ندارند (OVIR اداره‌ای برای ثبت نام اتباع خارجی است). اگر اقامت گردشگران در تاجیکستان طولانی‌تر از ۷۲ ساعت شود، باید با سیستم ثبت نام OVIR اقدام به ثبت نام نمایند. ثبت نام با OVIR به نیابت از طرف سازمانی انجام شود که شما را دعوت کرده است. روادید الکترونیکی از اول ژوئن سال ۲۰۱۶ در تاجیکستان پرتال جدیدی جهت صدور روادید الکترونیکی به فعالیت آغاز نموده است. این پورتال به شهروندان خارجی که قصد گردش یا کسب و کار در تاجیکستان را دارند، امکان می‌دهد تا با تکمیل فرم نسبت به درخواست الکترونیکی روادید و بدون حضور در کنسولگری جمهوری تاجیکستان روادید الکترونیکی دریافت کنند. متقاضیان پس از ارائه اطلاعات لازم و پرداخت از طریق کارت بانکی آنلاین، روادید الکترونیکی را از طریق پست الکترونیکی دریافت خواهند نمود. همچنین، هزینه صدور روادید الکترونیکی مبلغ ۵۰ دلار آمریکا است که باید از طریق شبکه الکترونیکی بین‌المللی معتمد پرداخت شود. در صورت رد درخواست مبلغ مذکور به متقاضی قابل عودت نخواهد بود. پس از پرداخت هزینه و تکمیل درخواست، متقاضی از طریق پست الکترونیکی روادید الکترونیکی را دریافت می‌کند که پرینت آن را هنگام عبور مرز تاجیکستان همراه با سند مسافرت ارائه می نماید. روادید الکترونیکی جمهوری تاجیکستان به مدت ۹۰ روز اعتبار دارد و دارنده‌ این ویزا بیشتر از ۴۵ روز تقویمی نمی‌تواند در قلمرو جمهوری تاجیکستان حضور داشته باشد. روادید الکترونیکی قابل تمدید نیست و دارندگان آن باید در زمان مقرر خاک تاجیکستان را ترک کنند. مدارک لازم برای صدور ویزا ۱) تکمیل شده درخواست ویزا ۲) دو عکس در اندازه گذرنامه. ۳) گذرنامه معتبر. گذرنامه باید به مدت شش ماه از تاریخ خروج معتبر بوده و دست کم دارای دو صفحه خالی برای ویزا باشد. ۴) رونوشت صفحه اول گذرنامه. ۵) معرفی نامه از محل کار و یا از آژانس هواپیمایی . ۶) دعوت‌نامه از وزارت امور خارجه تاجیکستان یا وزارت امور داخلی (برای افرادی که به طور مشخص از طرف ارگان و یا شرکتی دعوت می شوند.) ۷) برای کودکان کمتر از ۱۶ سال، والدین باید نامه‌ای را که به مهر و امضای دفتر اسناد رسمی رسیده و اظهار می‌دارد که کودکان همراه والدین خواهند بود، ارائه نمایند. هزینه صدور ویزا هزینه‌های کنسولی سفارت جمهوری تاجیکستان در تهران برای شهروندان ایرانی به شرح زیر است؛ ردیف نوع ویزا هزینه (یورو) ۱ ویزای یک‌ماهه ۲۰ ۲ ویزای ۴۵ روزه ۳۰ ۳ ویزای دو ماهه ۳۵ ۴ ویزای سه ماهه ۴۰ ۵ ویزای شش ماهه ۷۵ ۶ ویزای نه ماهه ۱۰۰ ۷ ویزای یک ساله ۱۲۵ ۸ ویزای ترانزیتی ۱۰ نکته‌: در ویزاهای چندبار ورود، برای هر بار ورود ۵ یورو دریافت می‌شود . برای خدمات كنسولی که در تعرفه‌های مذکور درج نشده‌اند، هزینه‌های کنسولی طبق تعرفه‌های هزینه‌های کنسولی جمهوری تاجیکستان که با قرار حکومت جمهوری تاجیکستان که در دوم نوامبر سال ۲۰۰۷ تصویب شده، دریافت می‌شوند. هزینه کنسولی برای خدمات فوری برابر با ۱۰۰% قیمت اصلی ویزا است. هزینه ویزای صادر شده باز پرداخت نمی‌شود . هزینه ویزای گردشگری ۲۰ یورو است. سفارت تاجیکستان در ایران نشانی: تهران، ضلع شمالی کاخ نیاوران، خیابان شهید زینعلی، کوچه سوم، پلاک ۱۰ تلفن/ نمابر: ۲۲۲۹۹۵۸۴ (۰۲۱)، ۲۲۸۳۴۶۵۰ و ۲۲۸۰۹۲۲۹۹ پست الکترونیک: tajemb.ir@gmail.com، tajemb.ir@yahoo.com، tajemb.ir@list.ru وب‌سایت: www.tajembiran.tj ساعات کار سفارت تاجیکستان در تهران: همه روزه به جز جمعه‌ها و شنبه‌ها از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۷:۳۰ بعدازظهر (تعطیل ناهار از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴:۰۰)  نمایندگی سفارت جمهوری تاجیکستان در مشهد مسئول دفتر نمایندگی سفارت جمهوری تاجیکستان در مشهد: آقای عبدالرضا محمدی نشانی: مشهد، میدان راهنمایی به سمت سه راه فلسطین، بین دستغیب ۴ و ۶، پلاک ۷۴، طبقه اول تلفن/ نمابر: ۳۸۴۷۰۵۶۰ (۰۵۱)، ۳۸۴۷۰۴۶۰ و ۳۸۴۷۳۱۳۱ همراه ایران: ۰۹۱۵۱۱۵۳۱۶۵ ، تاجیکستان: ۰۰۹۹۲۹۱۸۶۶۳۱۳۱ وب‌سایت: www.tajik-em-mashhad.ir پست الکترونیک: em.tajikistan@yahoo.com ساعت کار دفتر: تمام روزهای هفته به جز جمعه و ایام تعطیلات رسمی ایران از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۴:۰۰


Поделиться новостью в социальных сетях:

پاسخ دهید